Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κατακεραύνωσαν οι Δήμαρχοι του Ανατολικού Αιγαίου, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΡΙΤΣΑ, ενώ αποθέωσαν τον ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ.

Κατακεραύνωσαν οι Δήμαρχοι του Ανατολικού Αιγαίου, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΡΙΤΣΑ, ενώ αποθέωσαν τον ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ.



  Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό ζήτημα, με τους Δημάρχους του Ανατολικού Αιγαίου να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  και του κ.  ΔΡΙΤΣΑ.
  Η κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και ο κ. ΔΡΙΤΣΑΣ δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος των καταιγιστικών ερωτήσεων των Δημάρχων και προσπάθησαν να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά στον κ. ΠΑΝΟΥΣΗ. Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, με τις απαντήσεις και τα επιχειρήματά του  απέδειξε ότι μόνο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολείται σοβαρά με το μεταναστευτικό πρόβλημα και πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο που προκύψει. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις των Δημάρχων Κω και Λέσβου, αλλά και από τα συγχαρητήρια που έδωσαν δημόσια κατά τη σύσκεψη της ΚΕΔΕ στον κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ. Ανέφεραν ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση η ανταπόκριση του κ. ΠΑΝΟΥΣΗ και του κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ ήταν άμεση, διαρκής και ουσιαστική.

 Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ έδωσε σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των Δημάρχων και ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για τα νησιά, στα οποία περιλαμβάνεται και η ενίσχυσή τους σε προσωπικό και μέσα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διά του κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ απέδειξε για άλλη μια φορά για ποιον λόγο θεωρείται το μόνο Υπουργείο που απολαμβάνει λαοφιλίας και αποδοχής από το σύνολο του Ελληνικού λαού. 

  Κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί ότι η επιλογή της Κυβέρνησης για τον κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ  ως Γενικού Γραμματέα στη θέση αυτή είναι άκρως ικανοποιητική, καθώς απέφερε - κατά κοινή ομολογία -  τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα στη συνολική αντιμετώπιση  του μεταναστευτικού προβλήματος σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές του.
 Θα ήταν πολύ χρήσιμο και συγχρόνως παραγωγικό να αξιοποιούνται πάντοτε  πρόσωπα ικανά σε θέσεις Κυβερνητικές, όπως ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, που να διακρίνονται από επιχειρησιακή ικανότητα και εργασιακή πειθαρχία, συνδυάζοντας πνευματική καλλιέργεια και ήθος και να αναγνωρίζονται για το έργο τους από το σύνολο του Ελληνικού λαού άτομα που δεν προέρχονται από πολιτικά ¨τζάκια¨.

 Ας ελπίσουμε στο εγγύς μέλλον να στελεχωθούν καίριες θέσεις από εξίσου ικανούς ανθρώπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: