Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΆΔΕΙΑΣΕ Η ΛΕΣΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΆΔΕΙΑΣΕ  Η ΛΕΣΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΕΤΟ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στη Λέσβο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος ΖΩΗΣ ,  ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και άλλα στελέχη της Ελληνικής  Αστυνομίας και του Λιμενικού και επισκέφτηκαν το κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, τον Καρά Τεπέ, το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας στη Μόρια και το Στρατόπεδο Πέτρας.

Με συντονισμένες κινήσεις και με στρατηγικό σχέδιο,  ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ κατάφερε,  ενισχύοντας στη Λέσβο  τα κλιμάκια καταγραφής και ταυτοποίησης  με προσωπικό και μέσα, να αλλάξει την εικόνα του νησιού που είχε γεμίσει από πρόσφυγες και μετανάστες και να επιταχύνει τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης.  Από την προηγούμενη Δευτέρα και μέσα σε τρεις ημέρες ταυτοποιήθηκαν 24.507 πρόσφυγες και μετανάστες , οι οποίοι αποχώρησαν από το νησί με έκτακτα δρομολόγια πλοίων και χάρη στις άμεσες ενέργειες του κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και τον στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό του  με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες  και Φορείς.

Σε  δήλωσή του από τη Λέσβο  ο ίδιος ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ  ανέφερε ότι σήμερα αποχώρησαν άλλοι 5000 πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί, 3500 ταυτοποιήθηκαν  και παραμένουν αυτήν την ώρα λιγότερα  από 1500 άτομα στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ. 
Είναι πράγματι άθλος το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα και υλοποιήθηκε άμεσα ένα σχέδιο δράσης που έθεσε όλους τους μηχανισμούς σε ετοιμότητα για την διαχείριση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος  που βίωνε η Λέσβος.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος ΖΩΗΣ αποχώρησε σήμερα από το νησί, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ παραμένει στο νησί για να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλοι οι μηχανισμοί και οι Υπηρεσίες που ασχολούνται με τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων – μεταναστών.
Την Κυριακή θα επισκεφτεί το νησί και η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, κ. Βασιλική ΘΑΝΟΥ.
Μια καθαρά δική μας εκτίμηση είναι ότι υποκρύπτεται  πολιτική σκοπιμότητα, όταν πολλά ειδησεογραφικά sites  και τηλεοπτικά κανάλια  επαινούν την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση των λίγων μόνο ημερών  για το έργο της, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα είναι σχέδια δράσης και σχεδιασμού και συνέχεια του Κυβερνητικού έργου και των Υπηρεσιακών παραγόντων της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απλώς συνεχίζει το έργο της προηγούμενης εκλεγμένης Κυβέρνησης!! Η ψήφος είναι προσωπική επιλογή του καθενός και αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα, η πλάνη όμως είναι ένα φτηνό κόλπο και αποτελεί τέχνασμα χαμηλής ποιότητας που δεν θα καταφέρει να περάσει σε ένα λαό δημοκρατικό, όπως είναι ο Ελληνικός.



ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: